Vissza a boltba

Regisztráció

Túrós pite

Könnyed és finom desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
csipet só
1 csomag sütőpor
opcionális: 1-2 ek. tejföl

Töltelék:
1 kg túró
10 dkg porcukor (így nem lesz édes, ha édesebben szeretnénk többet is lehet)
1 citrom reszelt héja
2 tojás sárgája
2 ek tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás felvert habja
1 tk vanília aroma
ízlés szerint lehet mazsola, vanília


Elkészítés:
A tészta összes hozzávalójából gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a túrót, a cukrot, a citrom héját, a tojássárgáját, a tejfölt, a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kész krémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Tipp: célszerű egy tepsi méretű sütőpapírt levágni, és azon kinyújtani a tésztát, majd a papír segítségével ráfordítani a másik tésztára. Ezzel elkerülhetjük a tészta elszakadását.

Az előkészített süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Miután a sütemény kihűlt, szeleteljük, és a tetejére porcukrot szórva tálaljuk.

Egészségünkre!

Vissza a boltba