A batyus bálok és házibulik legnagyobb sztárja!
Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:
Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
6 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl étolaj
2 egész tojás
kevés só
170g kefir
Krém:
17 dkg margarin
2,5 dkg só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 cipót formázunk, és 45-60 percig kelesztjük.
A cipókból téglalapot nyújtunk, amik alsó feleit megkenjük a krémmel. A téglalapok felső feleit ráhajtjuk az alsó félre, majd az összehajtott tésztából éles késsel vagy pizzavágóval 9 háromszöget vágunk ki. Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül szabályos háromszögeket vágni!
A háromszögekből kifliket hajtogatunk, megkenjük tojással és nagyszemű sóval megszórjuk. 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 12-14 perc alatt kisütjük a kifliket.
Egészségünkre!