Vissza a boltba

Regisztráció

Újdonságok

Sós kifli

A batyus bálok és házibulik legnagyobb sztárja!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:

Tészta:
70 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
6 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl étolaj
2 egész tojás
kevés só
170g kefir

Krém:
17 dkg margarin
2,5 dkg só


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 cipót formázunk, és 45-60 percig kelesztjük.

A cipókból téglalapot nyújtunk, amik alsó feleit megkenjük a krémmel. A téglalapok felső feleit ráhajtjuk az alsó félre, majd az összehajtott tésztából éles késsel vagy pizzavágóval 9 háromszöget vágunk ki. Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül szabályos háromszögeket vágni!

A háromszögekből kifliket hajtogatunk, megkenjük tojással és nagyszemű sóval megszórjuk. 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 12-14 perc alatt kisütjük a kifliket.

 

Egészségünkre!

 

Túrós pite

Könnyed és finom desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
csipet só
1 csomag sütőpor
opcionális: 1-2 ek. tejföl

Töltelék:
1 kg túró
10 dkg porcukor (így nem lesz édes, ha édesebben szeretnénk többet is lehet)
1 citrom reszelt héja
2 tojás sárgája
2 ek tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás felvert habja
1 tk vanília aroma
ízlés szerint lehet mazsola, vanília


Elkészítés:
A tészta összes hozzávalójából gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a túrót, a cukrot, a citrom héját, a tojássárgáját, a tejfölt, a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kész krémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Tipp: célszerű egy tepsi méretű sütőpapírt levágni, és azon kinyújtani a tésztát, majd a papír segítségével ráfordítani a másik tésztára. Ezzel elkerülhetjük a tészta elszakadását.

Az előkészített süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Miután a sütemény kihűlt, szeleteljük, és a tetejére porcukrot szórva tálaljuk.

Egészségünkre!

összesen 2 termék
Vissza a boltba