Speciális lisztek
A teljes kiőrlésű búzaliszt előállítása során a megtisztított búzaszemet teljes egészében leőröljük, így minden alkotóeleme – beleértve a búzacsírát és a korpát is – a lisztbe kerül. Ennek az őrlési technológiának köszönhetően a teljes kiőrlésű búzaliszt tápanyagtartalma kiemelkedő. A búzacsírából és a korpából származó ásványi anyagok és vitaminok miatt a liszt színe sötétebb, íze pedig jellegzetesen karakteres, kissé kesernyés lehet. Vitaminjai közül fellelhető benne B1-, B2-, B3- és B6-vitamin, E-vitamin, valamint folsav. Az ásványi anyagok között gazdag lehet kalciumban, foszforban, vasban, magnéziumban, szelénben és más nyomelemekben. A lisztet önmagában is használhatjuk sütésre-főzésre, vagy akár egy-egy lisztalapú recept kreatív, egészségtudatos átdolgozására. Hagyományos sütemények, otthoni pékáruk vagy tészták készítésekor a finomliszt egyharmadát helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel. Ezzel nemcsak különleges textúrát és ízt adunk az ételnek, hanem dúsítjuk annak tápanyagtartalmát ásványi anyagokkal, vitaminokkal és rostokkal.
A szigetvári pizzaliszt egy különleges lisztkeverék, amelyet kifejezetten vékony tésztás nápolyi pizza készítéséhez ajánlunk. A lisztet a pizzaséfek visszajelzései alapján fejlesztettük ki, figyelembe véve a pizzasütés speciális igényeit. Magas fehérjetartalma és karakterisztikája alkalmassá teszi hosszú pihentetési idejű tészták készítésére is, amelyek tökéletesen bírják a vékonyra nyújtást, valamint a magas hőmérsékleten történő gyors sütést. A bucik kinyújtásához szórólisztként a réteslisztünket ajánljuk. Kiemelkedő sikértartalma miatt a pizzaliszt nemcsak pizzakészítéshez ideális, hanem bármilyen más olyan termékhez is, amely erős sikérvázat igényel.