Az étkezési búzakorpa a bélrendszer természetes "seprűje". Magas rosttartalma megköti a bélben a salakanyagokat és méreganyagokat, így elősegíti azok továbbhaladását, ezáltal csökkenhet a vastagbélgyulladások és vastagbélbetegségek kialakulása.
A korpás keksz elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény pedig finom és egészséges!
Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:
Hozzávalók:
10 dkg SZIGETLISZT teljes kiőrlésű liszt
10 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
2 evőkanál SZIGETLISZT étkezési búzakorpa
fél teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 púpos evőkanál méz
15 dkg margarin
ízlés szerint tehetünk bele: darált diót, apróra tört étcsokoládét
Elkészítés:
A megolvasztott margarinban elkeverjük a mézet, beledolgozzuk a felvert tojást, a fűszereket, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és egyenletesre keverjük. Ha a massza nagyon száraz, lazíthatjuk kevés vízzel. Ezután hűtőben pihentetjük 15-20 percet. A pihentetés után dió nagyságú gombócokat formázunk kézzel és tenyérrel kilapítjuk őket, majd a 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük pl. étcsokoládéval, mandulával, dióval, stb.
A keksz magas rosttartalma miatt figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!
Egészségünkre!