Vissza a boltba

Regisztráció

Receptek

FIGYELEM!

Óvatosan! A receptek isteni finomak, könnyen rájuk lehet szokni! Kizárólag saját felelősségre!

Sós kifli

A batyus bálok és házibulik legnagyobb sztárja!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:

Tészta:
70 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
6 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl étolaj
2 egész tojás
kevés só
170g kefir

Krém:
17 dkg margarin
2,5 dkg só


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 4 cipót formázunk, és 45-60 percig kelesztjük.

A cipókból téglalapot nyújtunk, amik alsó feleit megkenjük a krémmel. A téglalapok felső feleit ráhajtjuk az alsó félre, majd az összehajtott tésztából éles késsel vagy pizzavágóval 9 háromszöget vágunk ki. Ne ijedjünk meg, ha nem sikerül szabályos háromszögeket vágni!

A háromszögekből kifliket hajtogatunk, megkenjük tojással és nagyszemű sóval megszórjuk. 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 12-14 perc alatt kisütjük a kifliket.

 

Egészségünkre!

 

Túrós pite

Könnyed és finom desszert, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:

Tészta:
50 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
2 tojás sárgája
csipet só
1 csomag sütőpor
opcionális: 1-2 ek. tejföl

Töltelék:
1 kg túró
10 dkg porcukor (így nem lesz édes, ha édesebben szeretnénk többet is lehet)
1 citrom reszelt héja
2 tojás sárgája
2 ek tejföl
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás felvert habja
1 tk vanília aroma
ízlés szerint lehet mazsola, vanília


Elkészítés:
A tészta összes hozzávalójából gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd villával megszurkáljuk.

A töltelékhez a túrót, a cukrot, a citrom héját, a tojássárgáját, a tejfölt, a pudingport és a vanília aromát alaposan kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A kész krémet a tepsiben lévő tésztára simítjuk, és befedjük a másik kinyújtott tésztával. Tipp: célszerű egy tepsi méretű sütőpapírt levágni, és azon kinyújtani a tésztát, majd a papír segítségével ráfordítani a másik tésztára. Ezzel elkerülhetjük a tészta elszakadását.

Az előkészített süteményt 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt pirosra sütjük. Miután a sütemény kihűlt, szeleteljük, és a tetejére porcukrot szórva tálaljuk.

Egészségünkre!

Búzakorpás keksz

Az étkezési búzakorpa a bélrendszer természetes "seprűje". Magas rosttartalma megköti a bélben a salakanyagokat és méreganyagokat, így elősegíti azok továbbhaladását, ezáltal csökkenhet a vastagbélgyulladások és vastagbélbetegségek kialakulása. 

A korpás keksz elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény pedig finom és egészséges!

 

Egy adagra vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:
10 dkg SZIGETLISZT teljes kiőrlésű liszt
10 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt
2 evőkanál SZIGETLISZT étkezési búzakorpa
fél teáskanál szódabikarbóna
1 egész tojás
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál kakaópor
3 púpos evőkanál méz
15 dkg margarin
ízlés szerint tehetünk bele: darált diót, apróra tört étcsokoládét


Elkészítés:
A megolvasztott margarinban elkeverjük a mézet, beledolgozzuk a felvert tojást, a fűszereket, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és egyenletesre keverjük. Ha a massza nagyon száraz, lazíthatjuk kevés vízzel. Ezután hűtőben pihentetjük 15-20 percet. A pihentetés után dió nagyságú gombócokat formázunk kézzel és tenyérrel kilapítjuk őket, majd a 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük pl. étcsokoládéval, mandulával, dióval, stb.

A keksz magas rosttartalma miatt figyeljünk oda a megfelelő folyadékbevitelre!

Egészségünkre!

Fehér- és teljes kiőrlésű házi kenyér

Gyors és egyszerű hagyományos fehér kenyér és teljes kiőrlésű kenyér, ami semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

 

Egy fehér kenyérre vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:
65 dkg SZIGETLISZT búzakenyérliszt BL80
egy tk só
egy tk cukor
2,5 dkg élesztő
víz
ízlés szerint egy ek zsírt is tehetünk bele

Egy teljes kiőrlésű kenyérre vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:
40 dkg SZIGETLISZT teljes kiőrlésű búzaliszt BTKL
10 dkg SZIGETLISZT búzafinomliszt BL55
egy tk só
kettő tk cukor
0,7 dkg élesztő
víz
ízlés szerint egy ek zsírt is tehetünk bele


Elkészítés:

Tipp: Érdemes előzőleg átszitálni a lisztet, hogy megszellőztessük, így a tészta könnyebb és levegősebb lesz, valamint könnyebben keveredik a többi hozzávalóval.

A lisztet (vagy liszteket) egy nagyobb tálba tesszük. Kb. 2-2,5 dl vizet langyosítunk egy pohárban, amiben elkeverjük az élesztőt. A tálban lévő liszt közepébe egy mélyedést formázunk, amibe beleöntjük az élesztős vizet, majd hozzáadjuk a cukrot. Ezután 10-15 percig letakarva hagyjuk felfutni.

Miután az élesztő felfutott, kevés vízben feloldjuk a sót. A tésztát összegyúrjuk, és hozzáadagoljuk a sós vizet. A tésztát 10-12 percig dagasztjuk, közben, ha szükséges, fokozatosan adagolunk hozzá még vizet, vagy ha túl ragacsos, akkor lisztet.

Az egyenletesre dagasztott tésztából cipót formázunk, az edényt letakarjuk egy konyharuhával, és 2 órán keresztül kelesztjük meleg helyen. A kelesztés után újra átgyúrjuk néhány könnyed, de határozott mozdulattal. Ne ijedjünk meg tőle, ha a cipó összeesik. Ezt követően hagyjuk még kb. 1 órát kelni. Közben 200-220 °C-ra előmelegítjük a sütőnket.

A kelesztés vége után egy késsel behasítjuk a kenyér felületét, és megkenjük kevés vízzel, majd az előmelegített sütőben kb. 30-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Egészségünkre!

  

Vékony tésztás nápolyi pizza otthon

Autentikus vékony tésztás nápolyi pizza, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.

 

Egy adagra (3 db kb. 200-250 grammos pizza) vonatkozó elkészítés javaslat:

Hozzávalók:
50 dkg SZIGETLISZT Pizzaliszt
3 dkg élesztő
3 dl víz
fél tk cukor
2 ek SZIGETLISZT Búzafinomliszt BL55 szórólisztnek
4 ek olívaolaj
só ízlés szerint

Feltétekhez mindenki a saját ízlésének megfelelő alapanyagokat válasszon. A mi javaslatunk: paradicsomszósz alap, Spianata Romana, milánói szalámi, burrata sajt (de lehet akár parmezán, gorgonzola is) és rukkola.


Elkészítés:
Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, sózzuk és hozzáadjuk az olajat. Lassan hozzáadagoljuk a felfuttatott élesztőt és a vizet, majd összegyúrjuk a tésztát.

A tésztát kb. 1 órán keresztül kelesztjük. Miután megkelt, 3 részre osztjuk. A tésztákból bucit formázunk úgy, hogy az alját folyamatosan visszagyúrjuk a közepe felé, majd a végén a buci alját összecsípjük. A bucikat hagyjuk pihenni 20-30 percig. Ha még nem korog nagyon a hasunk, a bucizást megismételhetjük, hogy a tészta még levegősebb legyen.

Ezt követően a bucikból kézzel (nyújtófa tilos!) vékony, lehetőség szerint kerek pizzákat formázunk. A tésztát a közepétől kifelé nyújtsuk, hogy a pizza széle kissé vastagabb legyen. Ha a tészta szakadósnak tűnik, hagyjuk pihenni 5-10 percig, majd finoman nyújtsuk tovább, amíg szép vékony nem lesz.

Ezután kenjük meg a választott pizza alappal, és tegyük rá a feltéteket (néhány feltétet, mint például a rukkola, jobb, ha sütés után teszünk rá).

A kész pizzákat süssük meg az előmelegített sütőben. Legalább 250 °C-ra lesz szükség, de magasabb még jobb! A pizzák a hőmérséklettől függően hamar megsülnek, folyamatosan ellenőrizzük őket. A legalkalmasabb módszer a tészta állapotának ellenőrzésére, ha késsel megszúrkáljuk. A pizza akkor jó, ha még puha, de már kezd ropogós lenni. Ügyeljünk rá, hogy nehogy túlsüssük, mert a tészta hamar fekete lesz, ha nem vigyázunk.

Egészségünkre!

 

összesen 5 termék
Vissza a boltba