Búzakorpa, búzacsíra
A búzakorpa és a búzacsíra a búza feldolgozása során kis mennyiségben keletkező termékek. A búzakorpa élelmi rostban gazdag, ennek köszönhetően elősegítheti a bélrendszerben lévő salakanyagok és egyéb anyagok megkötését, valamint támogathatja azok természetes távozását a szervezetből. Ezáltal hozzájárulhat ahhoz, hogy csökkenjen bizonyos bélrendszeri problémák és ezekhez kapcsolódó betegségek kialakulásának esélye.
A búzacsíra a búzaszem egyik legértékesebb része, amely kiemelkedően magas olajtartalommal és fehérjetartalommal rendelkezik, továbbá számos vitamint és ásványi anyagot tartalmazhat. A vitaminok közül a B1-, B2-, B3- és B6-vitamin, az E-vitamin és a folsav is nagyobb mennyiségben lehet jelen benne. Az ásványi anyagok közül a kalcium, a vas, a foszfor, a magnézium, a szelén és más nyomelemek is megtalálhatóak benne.
Kiemelkedő tápanyagtartalma révén hozzájárulhat az immunrendszer megfelelő működésének támogatásához, a szív- és érrendszeri problémák kockázatának csökkentéséhez, és egyéb pozitív hatásai között akár az öregedés folyamatának lassításához is.